Anul acesta, de Paste, am incercat drobul din carne de vita. A fost foarte gustos!
Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava.
Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne.
Patrunjelul si mararul se spala, se taie marunt si se pun langa carne.
In tava se adauga doua oua si doua albusuri, condimentele pentru drob, putin cimbru uscat si sare. Se amesteca totul si se mai adauga doua oua crude daca este necesar.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava de cozonac cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se asaza felii de bacon in tava, se pune jumatate din amestecul cu carne, apoi se pun ouale fierte (curatate de coaja). Se adauga restul de amestec cu carne, apoi se asaza jumatati de felii de bacon.
Se introduce tava la cuptor pana cand carnea este bine patrunsa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii