Pentru cine nu mananca miel, acest drob din pui, este mai mult decat bun, iar invelit in aluat de foietaj, este minunat!
Pipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert, in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert, se lasa la racit. Este de preferat, ca aceasta operatiune sa se faca de cu seara. Cand s-au racit, se dau prin masina de tocat. Ceapa alba se curata si se taie marunt. Se pune la calit, in ulei cu un praf de sare. Se adauga si carnea tocata si se lasa impreuna la calit, pana ce carnea se albeste. Se pune pasta de ardei, se mai amesteca putin si se lasa la racit. Intr-un vas incapator, se pun pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul taiate marunt. Se pun pentru inceput 6 oua si, daca mai este nevoie, se mai pot pune (am folosit 8 oua). Se amesteca cu mana sa se omogenizeze bine, adaugand sare si piper, cat este necesar si dupa gustul fiecaruia. Se ia o foaie de aluat de foietaj (dupa ce s-a lasat la dezghetat la temperatura camerei) si se intinde pe masa infainata putin sau chiar direct pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor. Cu grija, luam aluatul si il asezam intr-o tava de chec, astfel incat sa atarne putin si peste marginile tavii in lungime. Se pune un strat de umplutura, dupa care se asaza cele 6 oua fierte, unul langa celalalt in sir indian. Se acopera cu alt strat de umplutura, apasand bine, apoi luam marginile aluatului si acoperim umplutura. Batem oul cu putina sare, ungem aluatul si presaram seminte de susan. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie. Se dau tavile la cuptor pentru aproximativ 2 ore, iar spre sfarsit, se mareste putin temperatura pentru a se rumeni frumos aluatul deasupra. Este foarte bun atat rece, cat si caldut. Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii