Drob de miel cu ceapa si usturoi

Drob de miel cu ceapa si usturoi este o reteta traditionala de Paste pe care o puteti face foarte simplu. Pentru aceasta reteta de drob aveti nevoie de maruntaie de miel, dar si de 300 g carne de miel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Drob de miel cu ceapa si usturoi

Ingrediente

  • plamani
  • rinichi
  • ficat
  • inima 300 g carne de miel fiarta un prapur de la miel
  • o legatura mare de ceapa verde
  • o legatura mare de usturoi verde
  • 2 oua crude
  • 5 oua fierte tare
  • sare
  • piper
  • o ceapa mare
  • 56 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel

Mod de preparare

Drob de miel cu ceapa si usturoi este o reteta traditionala de Paste pe care o puteti face foarte simplu. intai de toate carnea de miel, plamanii, rinichii, ficatul si inima se pun la fiert. Apoi se toaca cu masina de tocat. Separat se calesc ceapa si usturoi verde, dar si ceapa uscata, tocata marunt. Cand acestea devin aurii, se adauga peste maruntaie. Se leaga toata compozitia pentru drob de miel cu ceapa si usturoi cu cele doua oua si eventual doua felii de franzela inmuiate in apa si stoarse bine. Se condimenteaza dupa gust.Tava se unge bine cu untura s se taoeteaza cu prepurele spalat bine. Acesta trebuie sa imbrace si peretii tavii. Se asaza primul strat de compozitie de drob, apoi, pe lung, ouale fierte bine si deasupra se pune al doilea strat de compozitie. Se inchide prapurele peste. Tava cu drobul de miel cu ceapa si usturoi se da la cuptor pentru 45-60 de minute.


Se serveste calda sau rece cu salata verde.
Alte retete de drob recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce