Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Intr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute.
Intre timp taiem plamanul, inima, splina si rinichii cubulete, le spalam bine si le calim impreuna cu uleiul si jumatate din cantitatea de ceapa taiata marunt pana se rumenesc usor.
Taiem slanina in cubulete si tocam marunt restul de ceapa, mararul si patrunjelul.
Spalam bine prapurul in mai multe ape.
Cand carnea a fiert, indepartam oasele si o dam prin masina de tocat impreuna cu maruntaiele calite, slanina de porc, ficatul si inima crude si usturoiul verde.
Adaugam in amestecul de mai sus cele 5 oua, restul de ceapa, mararul si patrunjelul tocate, sare si piper dupa gust si amestecam cu mana pana devine o pasta omogena.
Intr-o tava de cozonac asezam hartie de copt apoi asezam prapurul in asa fel in cat sa ne ramana o parte pentru a acoperi umplutura.
Asezam preparatul de mai sus, invelim cu restul de prapur si dam la cuptor pentru cca 40 de minute la foc mediu pana se rumeneste.
Se lasa pana se raceste complet apoi se taie in felii.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii