Drobul de legume este excelent pentru iubitorii de legume si poate fi facut mai ales in perioadele de post din an.
Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari, ceapa se taie marunt, ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Am pus ceapa si morcovul la calit in vreo 3 linguri de ulei, la care am tot adaugat treptat putina apa calda. Cand au inceput sa se inmoaie, am adaugat dovlecelul si am continuam calirea. Cand legumele au fost calite, le-am dat deoparte si le-am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit le-am amestecat cu orezul si soia fierte, cu mazarea si verdeata. Intrucat nu am avut tava de chec, l-am pus intr-o tava in care fac de regula prajituri, folosind hartie de copt ca sa fiu sigura ca il scot fara probleme, si l-am introdus in cuptorul incalzit in prealabil.
Drobul de legume se serveste cald.
Reteta de drob de legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Lorellei.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii