Cozonac coronita cu ciocolata

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust!

Portii
4
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cozonac coronita cu ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • cca 200-250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt rasa de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg cacao
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1 galbenus pt uns
  • cativa fulgi de migdale
  • 1 lg lapte

Mod de preparare

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune peste faina din bol. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu cele 2 lg zahar, zaharul vanilat si untul. Se amesteca pana se dizolva toate si se raceste usor. Se toarna cate putin peste faina si se amesteca pana se obtine un aluat bun de framantat.

Se toarna putin ulei pe masa de lucru si se framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Se lasa la dospit.

Intre timp albusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar. Cacaua se amesteca cu zaharul apoi se combina cu spuma pana se obtine o crema omogena. Se lasa deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu putin ulei, in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de cacao apoi se ruleaza cat mai strans. Se inchide aluatul in forma de cerc si se transfera pe tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit ascutit se cresteaza cercul dar nu de tot in bucati late de 2 cm. Fiecare bucatica se rasuceste usor pentru a ajunge cu partea cremoasa in sus. Se lasa sa mai dospeasca cca 15 minute apoi se unge cu oul amestecat cu putin lapte, se presara fulgii de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce