Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru

Vrei sa gatesti ceva exotic si delicios? Incearca o reteta marca Wolfgang Puck, celebrul bucatar care pregateste meniul servit la petrecerea premiilor Oscar, si ce poate fi mai bun de cat cotletele de miel chinezesti

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Cotlete de miel la gratar cu sos vinaigrette de menta si coriandru

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinata
  •  
  • o ceasca de sos de soia
  • o ceasca de mirin ( in dulce, preparat din orez Il poti inlocui cu vin indulcit)
  • o lingura de ghimbir maruntit
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 2 cesti de ceapa verde tocata
  • o lingura de ardei usurat uscat (chili)
  • 23 catei de usturoi maruntiti
  • 2 cotlete de carne de miel
  • sare si piper
  • Sosul (vinegreta) de coriandru si menta
  •  
  • o lingura de miere
  • 1/2 de lingura de ghimbir maruntit
  • 1/4 ceasca coriandru, menta si patrunjel, toate tocate
  • o ceasca de ulei de arahide
  • o jumatate de ceasca de otet ( din vin de orez )
  • 1 galbenus de ou
  • un strop de ulei de chili

Mod de preparare

 

Marinata:

Amesteca intr-un vas toate ingredientele. Toarna sosul obtinut peste cotletele de miel si lasa carnea la marinat timp de o ora. In timp ce mielul se marineaza, prepara sosul vinaigrette.

 

Asezoneaza carnea cu sare si piper si pune-o pe gratarul incins. Nu lasa cotletele pe gratar mai mult de 15-20 de minute. Poti, de asemenea, sa tai cotletele in bucati mai mici si sa le gatesti la foc mare, intr-o tigaie, aproximativ doua minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu pui toate bucatile de carne in acelasi timp, pentru ca nu vor avea loc sa se faca.

 

Pentru a prepara sosul vinaigrette, combina toate ingredientele, cu exceptia piperului si a sarii. Adauga treptat uleiul de arahide. Condimenteaza cu sare si piper.

 

Pune sosul vinaigrette in farfurii si aseaza cotletele de miel peste el. Cotletele arata cel mai bine daca le plasezi in centrul farfuriei, deasupra sosului. Decoreaza totul cu crengute de coriandru sau menta si foloseste ca garnitura legume prajite sau orez.

 



Cu orez sau legume prajite

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce