Cotlete de miel cu sos de usturoi

Cotletele de miel cu sos de usturoi sunt delicioase si foarte usor si rapid de preparat. Aceasta de reteta de cotelete de miel pot fi preparate si in noul Philips AirfFryer. Pot fi pregatie pentru orice masa de sarbatoare.

Timp pregatire
37 minute
Complexitate
redusa
Cotlete de miel cu sos de usturoi

Ingrediente

  • 1 căpățâna de usturoi
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 lingură oregano proaspăt, mărunțit
  • 1 lingură cimbru proaspăt, mărunțit
  • Sare de mare
  • Piper negru măcinat proaspăt
  • 8 cotlete de miel

Mod de preparare

1. Se încălzește Airfryer la 200°C. Se pune usturoiul în sită, se toarnă ulei și se introduce în Airfryer, iar cronometrul se setează la 12 minute. Se rumenește bine usturoiul.

2. Separat, se amestecă restul condimentelor cu sare de mare, piper și ulei de măsline. Se ung cotletele cu o jumătate de lingură de amestec și se lasă 5 minute.

3. Se îndepărtează usturoiul din sită și se încălzește Airfryer la 220°C.

4. Se așază 4 cotlete în sită și se introduc în Airfryer. Se setează cronometrul la 5 minute. Se prăjesc cotletele până se rumenesc deasupra, dar carnea rămâne roșie sau roz în interior. Se țin la cald într-un recipient până se prăjesc și celelalte 4 cotlete.

5. Zdrobiți usturoiul între degete deasupra amestecului de ulei și condimente. Adăugați sare și piper, apoi amestecați bine.

6. Serviți cotletele cu acest sos de usturoi.

Sfaturi

• Poți servi acest fel de mâncare alături de cușcuș și zucchini înăbușite, precum și alături de cartofi cu rozmarin.

• Poți realiza această rețetă și cu alte feluri de carne în funcție de preferințe: pui, vită sau porc.


Cotletele de miel cu sos de usturoi se servesc calde.

Al saptelea indiciu din concursul "Aerul este noul ulei" este: retete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Omleta cu ciuperci fripte
Bucataras.RO

Omleta cu ciuperci fripte

Cu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....

Omleta cu ciuperci fripte
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce