Cighir in prapur este o alternativa a clasicului drob de miel, la care se foloseste carne de porc si de vita. Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră.
Cighir in prapur este o alternativa a clasicului drob de miel, la care se foloseste carne de porc si de vita. Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.
Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă cînd se desprinde pieliţa de deasupra cu mare uşurinţă pornind de la vârf.
Rinichiul l-am spălat foarte bine şi l-am tăiat pe canale şi l-am trecut de câteva ori prin jet puternic de apă rece. L-am pus apoi la fiert în apă cu două linguri de oţet.
Când toate au fost gata fierte, le-am tocat mărunt în robotul de bucătărie, dar se pot da, foarte bine, şi prin maşina de carne.
Tocătura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocată mărunt şi călită în puţin ulei, smântâna, pătrunjelul proaspăt tocat şi condimentele.
Apoi am uns cu unt o tava de chec şi am aşezat frumos şi cu grijă, pentru a nu se rupe, prapurul, lăsând marginile peste tavă, pentru putea acoperi compoziţia. În acesta am pus apoi o parte din tocătură, am aşezat în rând cele 3 ouă fierte tare, apoi restul de compoziţie după care am acoperit totul cu marginile prapurului.
Am uns cu puţin gălbenuş de ou şi am data totul în cuptorul încins, cam 40-50 minute.
Cighir in prapur a fost foarte delicios... chiar dacă nu am avut un drob de miel, tradiţional de Paşte.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Alinutza.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii