Dupa cum stiti, ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de sarbatori s-a aflat si acest cheesecake care a inlocuit Pasca traditionala.
Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii intr-un castron, se adauga untul topit, laptele si mierea. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 20 cm cu inel detasabil. In prealabil se ung baza tavii si peretii cu unt rece. Se preseaza blatul cu dosul unei linguri si se da la frigider pana facem compozitia pentru umplutura.
Pentru umplutura de branza: se pune branza de vaci in vasul robotului si se marunteste pana se ajunge la o pasta fina de branza. Se adauga restul ingredientelor, mai putin coaja confiata de portocala, se porneste robotul pentru cateva secunde pana ingredientele sau amestecat complet. La final se adauga coaja confiata de portocala si se amesteca cu o paleta. Se scoate forma cu blatul din frigider si se pune umplutura de branza. Se da tava la cuptorul incins la 150-160 grade C, pentru 50 minute, pana compozitia nu mai "tremura" si a prins crusta. Se lasa sa se raceasca complet cheesecake-ul.
Pentru jeleul de portocala: se curata portocala de coaja, se rupe in bucati, se pune intr-un vas cu 50 ml apa si se lasa sa fiarba pentru 5-10 minute, pana s-au inmuiat bine portocalele.
Intre timp se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece. Cu blenderul vertical se pasireaza foarte bine portocala fierbinte pana se ajunge la un piure foarte fin. Se adauga zaharul si gelatina si se amesteca pana acestea sunt topite. Se lasa jeleul sa se racesaca pana devine caldut, apoi se pune peste cheesecake-ul rece. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, se indeparteaza inelul detasabil, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii