Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Masa de Pasti va fi mai bogata cu un deliciu de prajitura!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • Blat biscuiti:
  • 150 g biscuiti maruntiti
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 125 g margarina moale
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale
  • coaja de portocala caramelizata
  • bucati mici de mandarine
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul:
  • sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
  • Decor margine:
  • 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.

Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.

Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si portocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul, dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia