Chec coronita

Un chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Chec coronita

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 4 linguri (cu varf) faina;
  • 100 ml ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita cacao;
  • Rahat de trandafiri;
  • Stafide;
  • Nuca rumenita;
  • Putina ciocolata cu lapte.

Mod de preparare

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos. Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita. Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste. Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia