Charlota

Simplu si rafinat!!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Charlota

Ingrediente

  • (tava dimensiuni normale)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • charlota de cacaua:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de cacao
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • 2 linguri de smantana(concentratia grasimii dupa preferinta)
  • charlota alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri de smantana
  • un plic de gelatina
  • decor
  • cacao
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc, galbenusurile se freaca cu uleiul si se incorporeaza in albusuri, apoi adaugam faina in ploaie. Dam la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, tava in care am asezat si o forma dreptunghiulara cu laturi mobile. Se da la copt cca. 10 minute, la foc iute cateva minute (3-5) si apoi la moderat.

Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga smantana, cacaua si la urma gelatina turnata in fir subtire, dupa ce intai am hidratat-o cu 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna charlota de cacaua deasupra blatului.

Preparam si cealalta charlota, mixand frisca pana se intareste adaugam smantana, ciocolata alba topita la bain marie si adaugata cate un pic si la urma gelatina hidratata si topita la bain marie. Se da la rece cel putin o ora dupa care se poate portiona si servi decorata cu cacaua si bombonele colorate sau daca se prefera, frisca sau cioocolata. In oricare din variante, ramane la fel de delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
1
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia