Carnea de miel marinata cu cartofi la cuptor este o reteta absolut delicioasa cu carne de miel potrivita pentru masa traditionala de Paste.
Fiindca de pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de miel, m-am gandit sa va prezint unul dintre cele mai bune moduri de a gati carnea de miel. Dupa aceasta reteta, friptura de miel iese suculenta, la fel ca atunci cand este gatita la ceaun, iar marinata preparata din ierburi aromatice, usturoi si putin vin alb, face ca mirosul specific carnii de miel sa dispara, iar gustul sa fie unul deosebit. Carnea se tine in marinata pentru cateva ore, dar pentru a fi sigur ca aceasta capata aroma dorita, se tine peste noapte.
Am ales ca langa friptura, in tava de copt, sa adauga si cateva cubulete de cartofi. Dupa preferinte puteti adauga broccoli sau orice alte legume. Daca faceti acest preparat in sezonul de vara, puteti folosi cartofi noi.
Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru marinata pana se formeaza o pasta.
Se spala carnea de miel in mai multe ape, se pune intr-un vas, se raspandeste sosul de marinata si se acopera cu o folie de plastic.
Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
A doua zi scoateti de la frigider si lasati pentru o ora, pana ajunge la temperatura camerei.
Incalziti cuptorul la 220º C. Se taie ceapa rondele si se pune pe baza unei tavi. Peste aceasta se aseaza carnea de miel si se toarna ulei de masline cat sa acopere baza la tava. Se acopera cu o folie si se da la cuptor timp de 15 minute, apoi se scade temperatura la 190º C si se mai lasa circa o ora.
Intre timp, curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati cubulete, apoi ii asezati in tava, alaturi de carnea de miel.
Condimentati cu sare si piper. Daca este nevoie mai puteti adauga cateva linguri de ulei si apa.
Vezi aici un alt mod de a prepara carnea de miel.
Serveste friptura de miel marinata cu cartofi calda pe masa de Paste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii