Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna cu sora mea acesti braduti. I-am refacut acum modificand putin reteta de atunci.
Mai intai maruntim biscutii si nucile. Eu i-am dat prin masina de macinat nuci. Punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar framantam putin.
Luam din compozitie cu mana si introducem in forma tapetata cu zahar pudra, nuca de cocos sau nuca macinata. Presam bine.
Partea putin mai grea este scoaterea bradutului din forma. Batem cu forma de palma pana se desprinde de pe margini si apoi iese. Bradutii se pastreaza la frigider.
Din aceasta compozitie mi-au iesit aproximativ 30 de braduti. Daca nu aveti forma, puteti face bombonele din aceasta compozitie. Bombonele pot fi tavalite prin nuca macinata, nuca de cocos sau zahar pudra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii