Sunt o minunatie de cozonacei.
Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele. Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem 1/3 din umplutura (peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti). Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCu riscul de a imi sari in cap Madame impotriva prajelilor, am pregatit pentru BBk o omleta coapta, cu ciupercute, tare buna....
Omleta cu ciuperci fripteReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii