Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un desert simplu dar cu un gust plin de aroma. Incearca si tu reteta de Cobbler cu capsuni, un desert cu capsuni de care nu te vei mai satura!

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:
  • 500 g căpșuni proaspete
  • 2 linguri de zahăr (pentru aluat)
  • 2 linguri de zahăr (pentru căpșuni)
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 120 g făină
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt (pentru aluat)
  • 10 g unt (pentru căpșuni)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:

Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr peste ele și adăugați câteva bucățele de unt și amestecați să se combine toate ingredientele.

În alt castron, combinați făina cu untul rece și framantati că să obțineți un aluat fărâmicios. Adăugați zahărul, zahărul vanilat și praful de copt. Peste această compoziție, adăugați gălbenușul de ou și laptele rece și amestecați ca să se omogenizeze. Compoziția rezultată trebuie să fie mai groasă decât cea pentru chec, cât să curgă din lingură.

Cu ajutorul unei linguri, puneți din loc în loc aluatul, fără a acoperi complet căpșunile din stratul de dedesubt. Presărați puțin zahăr peste aluatul turnat ca să obțină o crustă frumoasă la copt.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 25 - 30 de minute sau până când cobblerul este frumos rumenit deasupra.

După coacere, lăsați cobblerul să se răcească puțin înainte de a-l servi.

Serviți cobblerul cu căpșuni cald, simplu sau alături de o cupă de înghețată.

Bucurați-vă de această delicioasă și ușor de preparat cobbler cu căpșuni, perfectă pentru zilele călduroase de primăvară sau de vară!

Din seria deserturilor cu fructe, iti recomandam si reteta de Clafoutis cu capsuni, un desert delicios in 10 minute, Tort cu fructe de padure sau reteta de Clafoutis cu cirese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce