Este o reteta destul de simpla si o fac destul de des , nu numai pentru faptul ca sunt niste placintele foarte gustoase , dar si pentru faptul ca spanacul intareste sistemul imunitar, este un curatitor al tubului digestiv, tonifica miocardul si stimuleaza activitatea inimii.Datorita tuturor acestor proprietati este recomandat nu numai pentru fortifierea organismului si pentru curatirea lui.
Aluatul: Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca. 10 min, acoperita si la un loc cald. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, uleiul si sarea si vom continua framantatul, pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.
Se lasa sa se odihneasca 10-15 min dupa care se poate lucra.
Compozitia: Spanacul se curata, (se vor folosi frunzele si numai coditele fragede), se taie nu prea marunt si se spala in mai multe ape si se lasa 10 min la scurs.
Spanacul se va freca bine cu sare pana se moaie si lasa multa apa, dupa care se va stoarce in maini foarte bine pana nu va mai ramane deloc lichid si se pune intr-un bol unde se va amesteca cu restul ingredientelor.
La sfarsit adaugam sare dupa gust, trebuie sa tinem cont ca spanacul a fost frecat cu sare, in prealabil. Daca compozitia a lasat putina zeama o scurgem sau tapetam cu un prosop de hartie suprafata compozitiei pana se absoarbe tot lichidul.
Aluatul nu trebuie sa creasca mult, maxim 15-20 de min, de fapt acest aluat se lasa numai sa se odihneasca putin si se poate pune in lucru imediat ce e gata compozitia. Daca compozitia e gata se poate incepe lucrul. Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce. Intidem pe fiecare biluta cu sucitorul si o umplem cu o lingura din compozitie.
Pentru a nu se lipi de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline. Am facut 2 modele, o tava e facuta cu triunghiuri mai mari si aluatul mult subtiat si mai mult ulei de masline, asta la cerinta unora din familie, iar restul le-am facut mai mici si nu prea subtiri si fara ulei mult.
Cum facem aceste triunghiuri: punem o lingura cu virf de umplutura in mijloc, apoi estimam din ochi trei margini a cite aproximativ 1/3 din marginea totala, le unim doua cite doua, si le stringem bine intre degete pentru a nu se dezlipi. Asezam triunghiul in tava si continuam tot asa pana terminam restul de bile.
Urmariti si fotografiile postate. La mine a mai ramas putin aluat si le-am umplut cu branza topita, am pus branza in centrul bilutei si doar am inchis-o.
Lasam triunghiurile sa mai creasca în tava, nu mai mult de 10 min, apoi le ungem cu ulei de masline si le dam la cuptorul preincalzit la 180-200 de grade timp de 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Le scoatem din cuptor si le acoperim 10 minute cu un prosop curat. Triunghiurile se pot servi calde sau reci, alaturi de un pahar de iaurt, sana sau o ciorba calda. Au iesit foarte fragede si cu un gust deosebit! Nu e gresit daca incercati..!
Pofta buna! Specific: Palestina-Iordania
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii