Triunghiuri cu spanac

Se caleste ceapa in ulei, se apauga spanacul bine scurs si tocat. Se lasa putin la racit si se amesteca cu branza data pe razatoare, nuca si eu am pus

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Triunghiuri cu spanac

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • o ceapa micuta
  • 450g spanac congelat (dezghetat)
  • 115g branza telemea (feta)
  • 55g nuci
  • un varf de nucsoara
  • sare
  • piper
  • un pachet foi de placinta (filo pastry)
  • 115g unt sau margarina pt unsul foilor

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei, se apauga spanacul bine scurs si tocat. Se lasa putin la racit si se amesteca cu branza data pe razatoare, nuca si eu am pus si oua, sa fiu sigura ca se leaga.

Foile se tin acoperite cu prosop de hartie umezit, cat se lucreaza, pentru a nu se usca.

Se aseaza o foaie, se unge cu unt topit, se aseaza a doua foaie si se repete procedeul. Se taie in fasii de cate 8cm latime.

Se aseaza cate o lingura din compozitie si se impacheteaza sub forma de triunghi. Se indoaie un coltz, se formeaza un triunghi drept. Se indoaie apoi alternativ cand pe latura dreapta, cand pe ipotenuza.

Se aseaza in tava, se ung cu ou batut. Eu am presarat si susan care i-a dat un gust minunat.

Se pin la cuptor pana se rumenesc.

Pentru ca-mi mai ramasese o foaie si nu mai aveam umplutura, am calit 2 mere curatate de coaja si date pe razatoare, cu putin zahar si scortisoara. Am taiat foaia (care era putin mai grosuta) in 4 fasii si am impachetat umplutura in acelasi fel. Am pudrat triunghiurile cu zahar pudra si scortisoara. Au fost divine.
Pofta buna!

Reteta Triunghiuri cu spanac a fost propusa de pitufina pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Placinta cu spanac,

Rulada cu spanac ,

Placinta cu spanac si brinza sau praz

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia