Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post. Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Ingrediente

  • Aluat pt doua rulade (placinte)
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 kg faina
  • 100 ml ulei
  • 50 grame drojdie
  • 100 grame seminte floarea soarelui neprajite
  • mac pt decor
  • Umplutura cu sfecla rosie
  • -1 kg sfecla rosie
  • 500 grame mere
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite chimen
  • otet in care am avut gogosari
  • piper
  • sare
  • 3 linguri cu varf de gris
  • Umplutura cu morcov si telina
  • -3 bucati morcov
  • o telina mare
  • 100 ml ulei
  • o mana de stafide
  • piper
  • sare
  • 2 lingurite cu varf praf de curry
  • 3 linguri cu varf de gris

Mod de preparare

Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie este o mancare delicioasa de post.

Eu prin traditie de familie folosesc la maximum legumele autohtone de sezon.Si atunci m-am gandit sa fac o placinta de post cu o umplutura neconventionala.Am ales sfecla rosie care e foarte dulce cu mere ca sa ii mai inmoaie dulceata si sa elibereze suc pt topit.Am folosit ca si condiment de baza chimenul. Apoi m-am gandit sa fac si ceva cu morcov si telina, iar ca si condiment principal curry. Am ramas uimita cat de gustoase pot fi aceste umpluturi pentru prima data facute de mine si cred mai neobisnuite in practica culinara.
Cartofii se fierb, dupa care se paseaza si se lasa la racorit.Se dizolva drojdia si se incepe a face un aluat clasic de paine folosind cartofii, drojdia, semintele, uleiul, sare si apa calduta de la fiert cartofii.Se framanta bine un aluat tare (la crescut aluatul cu cartofi se mai inmoaie).Se lasa la crescut.

Pregatirea umpluturilor pentru trandafiri si Rulada smechera "Martisor"

4

1) Sfecla si merele se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, chimen si piper.Se lasa la foc mic din cand in cand adugand cate un pic de apa de la cartofi, daca nu s-a inmuiat sfecla.Cand sfecla si merele sunt fierte se adauga cateva linguri de otet in care au stat gogosari.Se mai trage cateva clocote si se pune grisul.Se lasa la racorit descoperit sa iasa aburii si compozitia sa fie cat mai uscata.
2)Morcovul si telina se rad pe razatoarea mare si se pun la topit in ulei cu sare, piper curry si stafide. Se evita a se adauge apa daca nu e nevoie, pt ca compozitia sa fie cat mai uscata. Cand e aproape gata se adauga grisul si se da la racorit descoperit ca sa iasa aburii .

Aluatul crescut se imparte in doua. Din fiecare bucata se mai separa o mingiuta din care vom face plasa de deasupra ruladei.
Rulada dupa ce am asezat-o in tava la crescut se inteapa adanc cu un bat de la frigarui pentru a lasa gauri prin care sa se elimine aerul su aluatul sa stea lipit de umplututa la copt.
Din mingiutele de aluat lasate se face o plasa prin taierea aluatului iar la intins ochiurile se desfac si se aseaza peste rulade. Pt aspect se arunca un pic de mac pt decor. Se coc circa o ora. Primele 15 minute la foc mic in cuptor preincalzit si apoi la foc mai mare.
Aceste rulade se pot face cu N... umpluturi cum ar fi: varza murata calita cu nuci, spanac cu orez, ciuperci cu cartofi, ceapa cu masline, urzici, etc.
Din aluatul si umpluturile de mai sus putem modela tradafiri. Trandafirasii se coc usor, frumos, sunt foarte aspectuosi, poti sa-i faci de orice dimensiune, nu trebuie sa ii taiem, nu se sfarma. Recomand mai degraba modelarea trandafirasilor din aceste ingrediente, decat rulada.


Trandafirii si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie se serveste la mic dejun, ca gustare,etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia