Suberek

Retete dietetice! usor de preparat!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Suberek

Ingrediente

  • cca. 800 g faina
  • un praf de sare
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250-300 ml apa calduta
  • 2 cepe mari uscate
  • un praf de ameste de condimente (maghiran, coriandru, cimbrisor, dafin)
  • un praf de menta uscata
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • 300 g carne tocata de curcan

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu praful de sare si drojdia, apoi se face o gaura in mijlocul gramezii de faina, se toarna amestecul de apa calda si se framanta un aluat elastic, potrivit de tare, care sa nu se lipeasca de degete, care se acopera cu un prosopel si se lasa sa se odihneasca cca. 20 de minute. Intre timp, noi tocam ceapa marunt si o calim putin in ulei incins, adaugam si carnea tocata, si amestecam usor pana ce carnea se strange si dispare tot lichidul lasat de ea. Se potriveste de sare, se da un praf mare de piper negru macinat si se condimenteaza totul, apoi se lasa sa se raceasca. Din aluatul crescut, pe o planseta de lucru data cu faina, intindem foi subtiri, cu diametrul de 10-15 cm, in functie de marimea tigaii, asemenea unor clatite. Pe jumatate de foaie, se intinde cate o lingura varfuita de umplutura de carne, apoi se pliaza cealalta jumatate, cu care se vine deasupra si se preseaza bine margine cu o furculita, sa nu curga carne in timpul prajirii. Se prajesc un ulei incins, ulei care sa aiba cam 2 cm (inaltime) in tigaie, pe ambele fete, apoi se scot pe hartie absorbanta, se elimina surplusul de ulei, apoi se baga intr-un castron care se acopera cu un capac pentru a se aburi. Se servesc calde, simple sau cu un iaurt rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce