Saratele cu iaurt sunt excelente in asteptarea musafirilor, ca aperitiv sau pentru a rontai ceva la film.
Saratelele cu iaurt incep cu amestecarea ingredientelor cu degetele: faina cu margarina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga apoi iaurtul, sarea si praful de copt stins cu o lingura de otet. Se framanta pana se formeaza un aluat omogen si elastic. Acesta se lasa la frigider 30 de minute.
Se intinde apoi aluatul in foaie subtire, se decupeaza cu forme speciale cu diferite figurine, se aseaza pe foaia de copt, intr-o tava si apoi se ung cu galbenus batut cu putina apa si se presara deasupra seminte de mac, susan, chimen sau sare grunjoasa.
Se introduce tava in cuptor la foc potrivit aproximativ 15-20 minute, pana se rumenesc frumos saratelele. Se scot pe gratar si se lasa sa se raceasca.
Saratelele cu iaurt sunt le fel de delicioase si cu cascaval sau telemea deasupra.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii