Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime. Intindeti foa
Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime. Intindeti foaia pana cand ajunge la dimensiuni de circa 1 m lungime si 18-20 cm latime. In mijlocul foii, pe lungime, asezati pe rand sunca de Parma, ouale, branza, busuiocul si, eventual, rosiile si maslinele, daca ati optat sa le folositi. Stropiti totul cu ulei de masline extravirgin si asezonati cu sare si piper. Rulati aluatul peste umplutura, astfel incat sa se formeze un cilindru, asemanator cu pastele cannelloni (care adapostesc in interior un amestec). Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa uniti capetele intre ele. Presati si prindeti ferm cele doua capete, astfel incat sa obtineti o paine in forma de covrig. Asezati painea pe o tava presarata cu faina, lasati-o 15 minute sa creasca, presarati faina deasupra si introduceti-o pentru 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste.
Lasati-o la racit, apoi fie o luati la picnic si o feliati acolo (daca aveti noroc, va mai ramane cat de cat calda in interior), fie o mancati pe loc. Alte retete recomandate:
Rulada
Placinta cu dovleac
Aluat frantuzesc
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii