Pogacele (pogaci) fragede

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute. Intr-un castron pun margarin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pogacele (pogaci)  fragede

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • poate inca 3-4 linguri in plus ( am folosit faina normala
  • fara agenti de crestere)
  • 250 gr margarina ( sau unt)
  • 40 gr. zahar normal ( aprox. 6 lingurite)
  • 15 gr. sare ( aprox. 4 lingurite)
  • un sfert de pahar lapte (caldut)
  • 15 gr. drojdie uscata ( am folosit pakmaya
  • e super)
  • 1 ou

Mod de preparare

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.

Intr-un castron pun margarina topita, zaharul, sarea, oul intreg, si compozitia de drojdie, amestec bine cu o lingura, apoi incorporez usor si faina, in timp ce amestec in continuare.

Dupa ce omogenizati cat puteti cu lingura, incepeti sa framantati cu mainile pana cand devine aluatul elastic cat de cat... in jur de 10 minute framantati.

Lasati apoi aluatul in castron 10 minute.

Apoi luati din aluat , o bucata cam cat o chiftea ,o mai framantati putin in mana, si o aplatizati in genul asta, incercati sa-i dati o forma rotunda.

Daca vreti sa umpleti ( se pot umple cu branza, cascaval, cremvusti prajiti) , faceti atunci o kiftea mai plata, puneti umplutura si apoi impaturiti ca un portofel. Deci faceti asta cand vreti sa puneti umplutura. Eu le-am facut simple.

Mi-au iesit 12 bucati, daca vreti sa va iasa mai multe (24 buc), dublati toate cantitatile de la ingrediente.

Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Le-am uns cu galbenus batut (1 galbenus e suficient) apoi, cu o furculita , facem asa si apoi cum se vede mai jos, cu linii intrerupte

dupa ce le-am scrijelit pe toate, am bagat tava la cuptorul incins la 150 de grade, unde le-am lasat 20-25 de minute.

Au crescut foarte bine, va dati seama ca sant gata verificandu-le cu paiul.

Sunt foarte fragede si au un gust demential!
Pofta buna!

Reteta Pogacele fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de pogaci: Pogacele de jumari cu susan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia