Le-am pregătit alor mei o plăcintă cu aluat fraged şi carne de porc. Ce am schimbat faţă de cum le-am pregătit anterior: neavând borş, am adăugat smântână în aluat pentru a-l face fraged. Am presărat caşcaval ras pentru o crustă crocantă, astfel plăcinta fiind crocantă şi, în acelaşi timp, fragedă. Ai mei au fost încântaţi de ea.
Pentru aluat: se amestecă margarina rece cu puţină făină, fărâmiţând cu degetele, se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă caldă, apoi restul de apă, smântâna, sarea şi făină cât cuprinde, amestecând bine şi frământând până se obţine un aluat consistent dar pufos la atingere. Se dă la frigider 30 de minute.
Pentru umplutura: carnea de porc se toacă, se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se condimentează după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se adaugă câteva fire de mărar şi de pătrunjel tocate mărunt şi se amestecă. Se lasă un pic la răcit. Se adaugă un ou şi se amestecă.
Se împarte aluatul în două bucăţi: una va fi baza, cealaltă capacul.
Se întinde prima foaie de aluat pe masa presărată cu făină, apoi se transferă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se adaugă amestecul de carne şi se nivelează cu o spatulă sau lingură. Se întinde cealaltă foaie de aluat şi din ea se decupează pătrăţele care se aşază una peste alta pentru a decora plăcinta. Se unge plăcinta cu ou amestecat cu puţin lapte şi se presară caşcaval ras.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.
Timp de pregătire: aprox 1h
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/placinta-cu-carne-si-aluat-fraged-2018.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaFetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verdeReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii