Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se am
Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se amesteca totul cu o lingura si se da deoparte. Am pus pe masa o foaie asa impaturita cum era si-ncepem s-o despaturim: e destul de uriasa-si fragila. Se despaturesc toate foile si se pun una peste alta. Se taie in 2, urmand ca cele 2 jumatati sa se puna una peste alta. Se imparte iar in 2, se pun iar una peste alta si se taie inca o data. Ne pregatim de montaj. In fata se pun foile cu baza spre noi, in stanga o farfurie intinsa ( in care punem tigaretele-placinte), in dreapta castronul cu umplutura si aproape de varful placintei o farfurie mica umpluta cu apa (cu care se va lipi varful foii). Se presara umplutura la baza foii si se indoaie marginile presand usor. Facem asa ca sa fim sigure ca umplutura ramane la locul ei. Indoim baza asa, presam si incepem sa rulam putin mai strans. Cand ne apropiem de varf il umezim putin cu apa ( cu degetele) si rulam in continuare dupa care avem prima placinta-tigareta. In mod normal ele se fac mai subtiri, de aceea se si numesc tigarete, dar pentru asta se va pune mai putina umplutura si se va rula si mai strans. Pastram din ele cate vrem sa pregatim si restul le infoliem bine, si le punem in frigider. Incingem o tigaie de teflon in care turnam cam jumatate de deget de ulei de floarea soarelui. Cand uleiul s-a incins punem placintele. Se intorc dupa ce se prajesc si atentie ca se fac foarte repede. Can sunt gata se scot pe un prosop de hartie ca sa absoarba uleiul.
Se servesc calde sau reci, pot si insotite de un sos cu iaurt sau de o salata, insa nu este obligatoriu. Reteta Placinte tigarete, cu foi yufka a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de placinte gasiti aici:
Placinta cu branza Placinta cu branza de burduf si marar,
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAstazi am facut o prajiturica de sezon, aducand ca noutate, cel putin pentru mine, stratul de biscuiti in loc de blat. A...
Prajitura turnata cu mere si biscuitiIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii