Placinte codrenesti sarate si dulci sunt placinte cu branza sarata si/sau dulce, care pot fi servite la mic dejun, gustare sau desert. Sunt foarte bune!
1 cub de drojdie se dizolva in putina apa calduta cu 1 lgt. cu zahar.
Peste faina se adauga un praf de sare, apoi maiaua crescuta, se amesteca si se toarna apa calduta cate putina si apoi se framanta aluatul. Se lasa la dopsit 40 min.
Intre timp se pregateste umplutura:
- branza sarata cu marar
- branza sarata cu codite de cepa verde si cartofi fierti zdrobiti
- mere calite cu zahar
- dovleac calit cu zahar
Din aluat se rup bilute, se intind cu sucitorul, se adauga in mijloc umplutura, apoi placinta se strange deasupra in pliuri si se intinde iar cu sucitorul.
Placintele se frig intr-o tigaie teflonata, unsa cu ulei, cateva minute pe fiecare parte. Se aseaza una peste alta si se acopera cu un servet.
Se servesc calde, simple sau cu smantana / usturoi.
Produsele Philips mi-ar usura cu siguranta munca in bucatarie.
Placintele codrenesti se servesc calde, simple sau cu smantana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii