Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste
Se incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Cand ceapa sticleste si ardeiul se scofalceste, adaugam rosiile spalate si taiate mai marunt. Dupa ce-si lasa zeama, se amesteca si se adauga sare si piper, iar optional se poate adauga boia de ardei iute. Se lasa legumele la fiert pana scade din zeama, iar apoi se da la o parte ca sa se raceasca.
Pentru aluat se pun intr-un castron 400 gr de faina, in mijloc se pune drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald plus 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia dospeste se adauga apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa cam 15 minute dupa care se imparte in 10 parti egale. Se iau 5 bucati din cele 10 obtinute. Fiecare se intinde cu sucitoarea, cam cat o farfurie de desert, apoi se ung cu ulei. Pe masura ce se intind, se pun una peste alta. Se presara faina dedesub si deasupra, se intind cat tava in care coacem placinta si se muta in tava unsa si tapetata. Umplutura racita se pune deasupra, se niveleaza si se presara cascaval ras. Cu celelalte 5 foi se procedeaza identic, se aseaza si ele peste umplutura, se unge cu galbenus, se portioneaza, iar peste fiecare portie se aseaza cate o felie de rosie. Se lasa sa creasca la loc caldut, cam 30 minute. Dupa acest interval se baga tava la 180 grade pentru 20-30 minute (ultimele 10 minute se acopera cu folie de aluminiu in caz ca se arde prea mult deasupra).
Se poate servi atat cald cat si rece. Este o gustare sau un aperitiv ideal pentru familie si invitati.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii