Placinta cu varza, cartofi sau branza

O reteta minunata de placinte ce se fac in zona noastra, pe care am mostenit-o de la maicuta mea si ea de la bunica...

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
medie
Placinta cu varza, cartofi sau branza

Ingrediente

  • 1 kg de Faina de grau
  • 1 capatana Varza murata
  • 700 g cartofi
  • 300 g telemea sau cas de oaie
  • 1 lingurita rasa sare
  • 50 ml ulei (pentru aluat)
  • apa calduta( cata cuprinde)
  • ulei pentru prelucrat si copt

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta (cit cuprinde) sa fie o coca moale .

Se framinta foarte bine 20 de minute . In timp ce framintati, adaugati uleiul, ca la maioneza.

Se curata si se fierb cartofii si se caleste varza taiata marunt (dupa ce a fost tinuta in apa la desarat). Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina.

Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Se unge cite o foaie cu ulei, apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina.

Pe o margine a foi intinse subtire, se pune un rind de cartofi, varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).

Se intinde putin cu facaletul, pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.

Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.

Dupa ce s-au copt, cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.

Pofta buna!... Sunt delicioase, mai ales asa calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia