Placinta cu ceapa si telemea

Placinta cu ceapa si telemea. Am taiat ceapa(am pus doar 2 cepe mari) pestisori si am pus-o la inmuiat intr-un pic de ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Placinta cu ceapa si telemea

Ingrediente

  • 1 cana lapte
  • 1 galbenus
  • 1 lingura ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 4 cup de faina
  • Umplutura:
  • ceapa
  • smantana
  • telemea (optional)
  • oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Am pregatit un aluat in masina de paine. Intre timp am taiat ceapa(am pus doar 2 cepe mari) pestisori si am pus-o la inmuiat intr-un pic de ulei. Dupa ce s-a inmuiat, nu prajit, am luat-o deoparte si am spart in ea 2 oua si am taiat 2 bucati de branza triunghi cat am putut de marunt, le-a amestecat pe toate cu un pic de sare si un praf de piper. Este foarte gustoasa branza telemea data pe razatoarea mare si amestecata cu ceapa , cantitatea este dupa gust; de asemenea pentru un gust mai bun se poate cali ceapa intr-un pic de untura obtinuta din slanina prajita ( puteti lasa acolo bucatelele de slanina). Am uitat sa spun ca daca va place mai puteti pune si o ligura doua de smantana groasa si atunci este si mai cremoasa toata placinta si mai gustoasa. Am presarat peste aluat o lingurita de gris, apoi am intins compozitia de ceapa. La fel, inainte de a pune a doua parte a aluatului am presat gris si am aranjat marginile. Pana s-a incalzit cuptorul la 350 F m-am jucat un pic cu aluatul, asa a avut si vreme sa dospeasca. Am dat la cuptor pentru 45 minute.


Se serveste ca si aperitiv ori gustare. Este foarte buna atat calda cat si rece. Reteta Placinta cu ceapa a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia