Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigai
Taiem rinichiul si carnea cubulete, le punem intr-un bol si le acoperim cu faina, le amestecam bine sa se " imbrace" si le punem in tigaia incinsa cu puitn ulei.
Dupa cateva minute,cand carnea isi schimba culoarea, adaugam morcovul tocat,ceapa taiata grosier,verdeturile,frunzele de dafin etc
adaugam apa fierbinte sa le acopere si lasam sa fiarba la foc mic,inabusit, cam o ora jumate-chiar 2.
Dupa o ora jumate deja sosul e scazut,ingrosat,carnita frageda
Stingem focul, dam vasul deoparte sa se raceasca,scoatem betele si frunzele de prin el.
Intindem frumos si uniform aluatul, punem formele deasupra si decupam cu un cutit in jurul lor,avand grija sa lasam o margine de aluat mai mare decat suprafata vasului.
Dupa ce decupam facem o gaurica in mijloc,pt ca pe-acolo va respira umplutura la copt.
Acum umplem vasele si sa le lasa la racit.
Marginile de aluat le transformam in frunzulite,presam usor cu lama unui cutit.
Punem foaia cea mare direct peste carne, lipim frunzele, facem cateva slitzuri si ungem cu ou.
La cele individuale presam bine-bine marginile exterioare ,nu inainte de a unge cu galbenus "gura" vasului,ungem fata.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 grade, 20 de minute.
Pofta buna!
Reteta Placinta cu carne de vita si rinichi a fost propusa de Anna Foster pe forum culinar.ro
Alte retete de placinte gasiti aici:
Placinta cu cartofi si telemea,
Placinta cu urda si marar,
Placinta cu masline
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii