Placinta cu carne

Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca. Apoi se adauga faina, zaharul i apa cald

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 - 700 g de faina
  • 50 ml ulei
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingurita zahar
  • apa calda
  • Umplutura:
  • 2 salate
  • 4 legaturi stevie
  • 2 cepe
  • 200 g piept de pui fiert
  • 5 oua
  • 100 g cascaval ras
  • delicat

Mod de preparare

Intai se face aluatul si pentru aceasta se inmoaie drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute ca sa creasca.

Apoi se adauga faina, zaharul i apa calduta atunci cand e nevoie pentru ca faina sa se amestece.

Dupa ce s-a framantat, se lasa aluatul la rece timp de 1- 2 ore, dupa care se rupe din aluat si se intind 5 foi de 15 cm diametru.

Umplutura se face astfel: se spala verdeturile, se opareste, se toaca si se caleste impreuna cu ceapa taiata marunt.

Pieptul de pui se fierbe si se taie cat se poate de mic si apoi se amesteca cu spanacul si ceapa calita.

Se potriveste la gust cu delikat si condimente.

Pe fiecare foaie de aluat se pune o lingura de spanac cu pui si in mijlocul spanacului se face o adancitura si se pune un ou crud.

Se presara sare si putin cascaval ras.

Se aduce cealalta parte a aluatului se acopera si se prezeaza bine ca sa se lipeasca marginile.

Se pun intr-o tava unsa cu ulei in prealabil, si se dau la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!

Alta reteta placinta:

Placinta cu dovleac,

Placinta cu mere

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia