Placinta cu carne

Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca marunt si se amesteca i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 kg carne de vaca
  • 150 gr unt
  • 8 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 felie de paine
  • Pentru aluat:
  • 280 gr unt
  • 280 gr smantana
  • 300 gr faina

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca marunt si se amesteca in carne. Se pune untul in vas, pe foc si cand s-a topit, se pune carnea, se amesteca bine, se acopera cu capac si se lasa pe foc mic sa se caleasca, amestecand foarte des ca sa nu se prinda. Cand a scazut si incepe a se rumeni se ia de pe foc. Daca a fost batrana carnea, se toarna un pahar cu apa si se lasa sa fiarba pana scade bine si apoi se ia de pe foc. Cand s-a racit se pune sare, piper, 1 ou si se amesteca foarte bine chiar cu mana. Se framanta un aluat, din cantitatile date, care se izbeste de masa, iar se framanta si iar se izbeste pana ce devine elastic. Se lasa sa se odihneasca 20 de minute, apoi se intind doua foi. Se asaza o foaie in tava mare de placinta, se pune umplutura si a doua foaie deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca. Focul trebuie sa fie moderat.


Se poate manca si calda si rece, dar calda este mult mai buna.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Galuste cu prune

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia