Placinta cu branza si patrunjel verde este un aperitiv sarat, excelenta alaturi de un pahar cu lapte batut.
Mod de preparare aluat: Se toarna intr-un vas vinul si uleiul, apoi se adauga faina, putina sare si se amesteca rapid. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se intinde in foaie subtire, se unge cu ulei si se pliaza de mai multe ori. Se lasa la frigider o ora, apoi se intind doua foi. Una din fois e pune in tava unsa, peste care se adauga umplutura (care se face din branza feta amestecata cu ou, boia, sare, piper, patrunjel tocat) si se acopera cu cea de-a doua foaie. Foaia se inteapa cu furculita, se unge cu galbenusul batut si se coace cca 40 de minute la foc potrivit.
Placinta se lasa la racit, apoi se serveste taiata cubulete.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii