Placinta cu branza

M-am inspirat de pe blogul retetecalamama cu mici modificare: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-cu-branza-turban.html

Portii
4
Complexitate
medie
Placinta cu branza

Ingrediente

  • 600 g faina 160 ml lapte 100 ml ulei 1 ou 1 cub drojdie 1 lingurita sare 150 g untura Umplutura 2 cartofii medii 1 ceapa rosie mica patrunjel sare piper 200 g branza de vaci 1 lingura Pesmet

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina,adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Impartim aluatul in 6 bucati egale care le vom acoperi cu un prosop si lasam la dospit 30 min.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie, o ungem cu untura,adaugam a 2 foaie ungem cu untura adaugam a 3 foaie si impaturim,repetam si cu celelalte 3 foie.

Fiecare pachet il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min, Intre timp pregatim umplutura: cartofii curatati de coaja si spalati bine ii taiem cubulete,ii condimentam cu sare si piper dupa care ii inabusim cu putin ulei si un strop de apa, Ii lasam sa se raceasca foarte bine dupa care ii amestecam cu branza,pesmet,ceapa tocata,patrunjel, condimente dupa gust.

Fiecare pachet se intinde intr-o foaie subtire si se taie fasii de cca 3 cm latime, se ruleaza strans fiecare fasie si cu ajutorul degetelor mari presam laturile din interior spre afara astfel obtinand ,,o palnie"adaugam umplutura si tragem marginile spre interior ca sa se lipeasca bine. Le asezam in tava unsa cu ulei cu lipitura in jos. Le dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos cca 25 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce