Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introd
Aluatul se pregateste primul pentru ca trebuie lasat la dospit pana pregatim compozitia si sosul. Cuptorul trebuie incins, aluatul de pizza se introduce in cuptorul preincalzit, la circa 220 grade.
Se adauga intr-un vas adanc ingredientele pentru aluat: faina, jumatate de cub de drojdie faramitat cu mana, 1 lingura rasa cu sare si apa. Se framanta aluatul pana se intareste bine si nu se mai lipeste de marginile vasului. Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte pana se pregateste compozitia (preparea compozitiei a durat circa 15 minute deci atat am lasat si aluatul la dospit)
Se pregateste sosul cu ingredientele de mai sus si se pregatesc ingredientele pentru ornarea aluatului.
Intre timp aluatul se intinde in tava, cu mainile sau cu ajutorul unui pahar lunguiet si se intinde sosul preparat pe toata suprafata aluatului, se introduce tava la cuptor pentru cateva minute (4-5 min ) apoi se aseaza ingredientele pentru ornare.
Se adauga si maslinele si branzeturile (cascavalul ras si parmezanul) si se introduce la cuptor pentru inca aproximativ 10 minute, pana se topesc branzeturile si se formeaza o crusta aramie si crocanta.
Pizza trebuie consumata imediat dupa ce ati scos-o din cuptor pentru a ramane pufoasa si pentru a isi pastra aromele.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii