Paine cu carnati

Dizolva drojdia intr-un pic de apa. Amesteca faina cu un praf de sare, adauga drojdia si restul de apa. Framanta. Asaza aluatul intr-un castron uns cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • 1 cana apa calda
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 1 cani faina
  • 1 ou
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 lingurite ulei
  • 100 gr costita
  • 2 oua
  • 2 bucati carnati subtiri
  • 2 bucati carnati picanti

Mod de preparare

Dizolva drojdia intr-un pic de apa. Amesteca faina cu un praf de sare, adauga drojdia si restul de apa. Framanta. Asaza aluatul intr-un castron uns cu ulei, acopera si lasa sa-si dubleze volumul. Perpeleste costita si carnatii taiati. Fierbe ouale tari. Framanta aluatul impreuna cu baconul si cateva lingurite din grasimea in care s-au prajit mezelurile. La final, da-i forma rotunda. Cu ajutorul unui cutit, baga in aluat carnaciorii si ouale intregi, apoi lipeste aluatul. Pune painea pe o tava presarata cu faina si lasa sa creasca o ora. Da la cuptorul incins in prealabil. Asaza tava pe gratarul de sus, iar pe raftul de jos, pentru cinci minute, asaza o tava cu apa. Scoate tava cu apa si unge painea cu albus diluat cu putina apa. Mai tine la cuptor 15-25 de minute.
Alte retete:

Placinta cu dovleac

Zacusca de ciuperci

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia