Mini pizza

mini pizza este o gustare delicioasa si un aperitiv perfect pentru petreceri. Se pregateste usor si rapid, poate fi servit si rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini pizza

Ingrediente

  • 15 linguri apa minerala
  • 17 linguri de faina si 7 linguri de ulei
  • 50gr unt
  • 2 linguri de faina
  • sos de rosii din conserva
  • cu rosii taiate marunt si cu busuioc (real)
  • 1/2 de bulgare de mozzarela
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 galbenus amestecat cu putin lapte

Mod de preparare

Pentru aceasta am facut un aluat extrem de simplu: 15 linguri apa minerala, 17 linguri de faina si 7 linguri de ulei. Se amesteca pana obtinem o coca relativ elastica pe care o intindem pe blatul de lucru. Frecam 50 de grame unt la temperatura camerei cu 2 lunguri de faina si intindem peste coca. Rulam si impartim in 2 parti egale pe care le dam la frigider minim 1/2 ora. Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Pentru mini pizza vom folosi jumatate din cantitatea de aluat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam cercuri de marimea dorita. Avem nevoie de sos de rosii din conserva, cu rosii taiate marunt si cu busuioc (real), 1/2 de bulgare de mozzarela, sare, piper, busuioc, 1 galbenus amestecat cu putin lapte. Pe fiecare cerc de aluat se intinde o lingurita de sos cu rosii si cateva bucatele mici de mozzarella, se pipereaza, se sareaza putin, se pun 2-3 picaturi de amestecul de galbenus cu putin lapte. Se presara busuioc si se dau la cuptor cam 1/2 de ora la 180 grade. Vor fi prea putinee….


Mini-pizza se servesc calde sau reci, la petreceri sau ca si aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce