- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 1
- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute;
- laptele cu apa si drojdie se amesteca si se lasa 15-20 de min , nu o sa creasca, nu intrati in panica. Dupa alea 15-20 de min se adauga amestecul de drojdie peste faina , presaram sarea si incepem sa amestecam cu lingura de lemn
- dupa aia incepem framantarea (voi puteti face la robot, eu prefer la mana) . Mai adaugati cam 50-100 gr faina in plus in timpul framantarii, ideea e sa iasa un aluat moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini;
- aluatu' se imparte in 3 parti egale, le dam deoparte;
- margarina plonjeaza in ulei si se baga la microunde pana se topeste margarina;
- luam primu' biloi de aluat, si incepem sa-l intindem pe masa bine infainata;
- intindem cat putem de mult, dam foaia intr-o parte;
- foile arata in genul la foile filo, yufka, sunt subtiri si elastice;
- din a doua parte de aluat intindem a doua foaie, o tragem si p-asta de-o parte;
- din ultimu' biloi intindem si a treia foaie care ramane pe loc;
Neaparat sa fie bine masa infainata si sa presarati mereu faina sub si peste foi cand le intindeti, asa se intind mai repede si se fac elastice fara sa se rupa
- peste ea plimbam lingura cu amestecul de margarina si ulei;
- deasupra punem a doua foaie;
- branza se presara peste a doua foaie pe care nu o ungeti cu amestecul de margarina, deci foaia 2 are doar umplutura pe ea;
- punem si ultima foaie deasupra;
- plimbam deasupra lingura cu margarina uleioasa;
- apoi ne atarnam de toate foile deodata si impachetam;
- si unim capetele celalalte;
- plimbam facaletzu' pe deasupra si intindem kombeu' cam cat tava in care vom coace. Inainte sa-l mai intindem presaram faina deasupra
- il mutam in tava tapetata cu hartie de copt (daca n-avem hartie , merge si unsa cu ulei si tapetata cu faina). Eu am reusit performanta sa-l intorc inainte sa-l pun in tava, ca sa ajunga cu marginile lipite in jos, dar arata bine si pe partea cealalta;
- il portionam cum ne vine pe chelie, io l-am facut triunghiuri;
- se baga tava la loc caldut , ferit de curenti si se lasa fix 1 ora sa creasca;
- se unge deasupra cu 1 galbenus de ou amestecat cu putin lapte, se poate presara mac, chimen, susan. Eu am pus susan negru;
- se baga imediat la cuptorul incins la 180 de grade, cam 25-30 min (pana se rumeneste deasupra si suna a gol cand ciocani placinta)
Pofta buna!
Reteta Kombe, o alfel de placinta a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Placinta taraneasca cu branza,
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,
Placinta invartita cu branza
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii