Focaccia cu branza feta si rozmarin

1. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga si zaharul si si se rastoarna peste faina. 2. Se framinta cu putere (la viteza maxima) pina se despri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Focaccia cu branza feta si rozmarin

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 350 apa calduta
  • 1 lingtza zahar
  • sare (in aluat si presarata pe piine)
  • 570 g faina
  • 100 g brinza feta (eu am pus chiar 200)
  • rozmarin (proaspat sau uscat
  • eu am avut uscat)
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga si zaharul si si se rastoarna peste faina.

2. Se framinta cu putere (la viteza maxima) pina se desprinde de vas.

3. Am uns cu ulei de masline un vas in care am pus aluatul la dospit.

Dupa vreo ora (cind se dubleaza volumul) l-a scos pe masa infainata. Nu se mai lucreaza aluatul.

4. Mi-am uns miinile cu ulei si l-am intins (e foarte elastic si plin de bule). Am pus pe brinza sfarimata.

5. Am indoit apoi aluatul si l-am aruncat in tava unsa si ea cu putin ulei. Am facut si citeva ''gauri'' si l-am mai lasat la crescut vreo juma de ora.

6. Dupa jumate de ora am mai lucrat nitel la ''gauri'', am pus ulei in ele, am presarat rozmarin si sare si gata de cuptor.

7. Am copt la 175 grade cca 35 de min, pina se rumeneste frumos.
Pofta buna!

Reteta Focaccia cu brinza feta si rozmarin a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza feta gasiti aici:

PATE DE MASLINE SI BRANZA FETA ,

TARTA CU BRANZA FETA,CEAPA ROSIE SI MASLINE ,

Salata cu Feta si piersici pe grill .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia