Cozonac aperitiv

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea. 2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva. 3. Se toarna lichidu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac aperitiv

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • 700 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 cubulet drojdie
  • 250 ml apa
  • 100 ml caimac (lapte 3
  • 5 % grasime)
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • Pentru uns: 1 ou
  • 1 lingura lapte sau iaurt
  • 1 lingura mac
  • Pentru umplutura:
  • 1. 3 oua fierte (tari) taiate in sferturi
  • 2. 200 g sunca presata (salam cu sunca) taiata bastonase si trasa in tigaie cu putin ulei
  • apoi scursa foarte bine de grasime
  • 3. 150 g telemea de oaie rasa
  • 100 gr cascaval ras
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 ou. Se amesteca branzeturile cu oul si chimenul

Mod de preparare

1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea.

2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva.

3. Se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic.

4. Se framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime

se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura.

5. Se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute.

6. Se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie.
Pofta buna!

Reteta Cozonac aperitiv a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro

Alte retete de similare gasiti aici:

Paine cu sunca si mozzarella,

Ciambella gorgonzola e noci,

Chifle cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Vinete parmigiana
Bucataras.RO

Vinete parmigiana

O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!

Vinete parmigiana
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala