Covrigei sarati

Ce poate fi mai bun decat un castron de covrigei sarati alaturi de o bere rece? Un castron de covrigei sarati facuti in casa!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie de bere
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare fina.
  • Pentru stropit:
  • 20 g faina
  • 250 ml lapte sau apa
  • o lingura rasa de sare.

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se dilueaza cu 100 ml lapte, se amesteca cu cca 130 g faina si se lasa sa creasca 15 min. Dupa aceea se adauga restul de lapte, untul topit si sarea si se amesteca. La urma se pune faina care a mai ramas se framanta cu mana 7-8 min apoi se lasa sa creasca 15 min. Se ia din aluat cate o bucata si, pe foaia de silicon, presarata cu putina faina, se modeleaza un rulou cu diametrul de 2 cm apoi se taie in bucati de 2 cm. Din fiecare bucatica se formeaza un sul subtire de cca 20 cm lungime capetele acestuia se petrec, unul peste altul in forma de X, la o distanta de 3 cm de la terminarea lor, apoi capetele se indeparteaza unul de altul ca un V se ridica bucla formata si se rastoarna peste varful capetelor obtinand-se astfel o forma de covrigi cu trei despartituri. Covrigeii se aseaza direct in tava, la distanta de 1 cm unul de altul deoarece nu cresc prea mult. Pentru stropit; faina si sarea se freaca cu laptele sau cu apa rece, adaugate cate putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase se amesteca pe foc pana cand fierb 2-3 clocote ca sa se lege si apoi se lasa sa se raceasca. Covrigeii se coc la foc mediu cca 20 min, in cuptorul incalzit dinainte, dupa 15 min. Cand sunt gata imediat ce se scot din cuptor, covrigeii se stropesc cu pensia inmuiata in compozitia rece, tava se tine inca 1-2 min in cuptor, apoi covrigeii se scot din tava si se lasa sa se usuce.


Covrigeii se pot pastra mult timp in punga de hartie sau in cutie de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce