Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen. Se amesteca A cu B pana se
Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen.
Se amesteca A cu B pana se face o coca tarisoara.
Se lasa la frigider peste noapte sa se fragezeasca.
A doua zi se scoate pe planseta cu un praf de faina si ruleaza apoi taie cu forma covrigei, braduti, clopotei, stelute.
Se pun in tava. Se ung cu ou batut cu o lingura apa. Se presara macul sau susanul in cazul in care nu au deja chimen in coca.
Se poate decora cu parmesan sau cascaval ras pus la sfarsit dupa ce au fost unse cu ou.
Se dau la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit. Se pastreaza pana la o saptamana cu aceeasi fragezime.
Pofta buna!
Reteta Covrigei Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete de covrigei gasiti aici:
SARATELE SUPER-GUSTOASE,
Cheese Breadsticks (grisine),
Covrigi sarbesti
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii