Cornuri cu cascaval

Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar. Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita r

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu cascaval

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 35 gr. unt
  • 13 gr. sare
  • 10 gr. zahar
  • 200 ml. lapte caldut
  • 500 gr faina (completare atat cat sa nu mai fie foarte lipicios aluatul)
  • Ptr. umplutura:
  • 3 oua
  • cascaval
  • smantana
  • un praf de sare
  • oregano (eu am uitat sa pun de data asta)
  • si aproximativ 10-15 gr de unt

Mod de preparare

Ptr. maia, mai este necesar un pahar de apa calda, vreo 2 linguri de faina si o lingurita rasa de zahar.

Se amesteca drojdia cu zaharul (o lingurita rasa) pana se lichefiaza.

Se adauga cele 2 linguri cu faina si apa se lasa la dospit vreo 10 minute

apoi turnati amestecul peste cele 500 gr. de faina, untul, sarea, zaharul si laptele.

Mixati si treptat adaugati restul de faina, repet, atat cat sa nu fie foarte lipicios aluatul.

Dupa omogenizare, nu insitati foarte mult cu mixarea ca n-are rost, mai mult de 8-10 minute nu este nevoie, lasati aluatul la dospit. L-am lasat o ora.

Se da forma de corni. Se mai lasa in tava sa creasca un pic, se ung cu lapte si se pun la copt ptr. 40 de minute la 180 de grade.

Se bat cele 3 oua la care se agauga cascavalul (ras), smantana sarea si se amesteca.

Se umple cornurile.

Se pune si deasupra din compozitia aceasta, apoi inca un pic de cascaval

si gata, se dau la cuptor pana se rumenesc un pic.
Pofta buna!

Reteta Cornuri cu cascaval a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.ro

Alte retete de cornuri gasiti aici:

Croissants cu bacon si cascaval,

Cornuri umplute,

Cornuri calde la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia