Cornulete cu sunca si cascaval

Cornuletele cu sunca si cascaval sunt niste gustari minunate ce pot fi servite si la petreceri. Sunt atat de bune si pufoase ca vor trece imediat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu sunca si cascaval

Ingrediente

  • - 500 gr faina
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 150 ml lapte
  • - 1 lingurita rasa zahar
  • - 1 galbenus
  • - 50 gr unt
  • - 1 lingurita sare
  • - 200 gr sunca presata
  • - 200 gr cascaval
  •  
  • * 1 albus
  • * fulgi de chilli
  • * chimen

Mod de preparare

Incalzim putin laptele cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata, lasam deoparte si amestecam faina cu sarea si untul topit (nu fierbinte). Adaugam jumatate din amestecul de lapte cu drojdie, galbenusul, amestecam, dupa care incorporam si restul de lapte si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat omogen, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc caldut timp de 45-60 minute.
Dupa acest timp intindem aluatul pe masa de lucru pudrata cu putina faina, taiem in dreptunghiuri, asezam cate o felie de sunca presata (taiata la dimensiunea aluatului) si o bucatica de cascaval. Rulam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam putin mai mult loc intre ele deoarece in timpul coacerii isi maresc volumul.

Le mai lasam la crescut aprox 20-30 minute, ungem cu albusul batut usor cu furculita, presaram fulgi de chilli si chimen si le dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute la 190 grade C sau pana se rumenesc frumos la suprafata.
Sunt pufoase, gustoase si mai trebuie sa va spun ca nu te poti opri din ele? :P

Sursa acestei retete este oferita de blogul culinar Delicious Flavours.

Pofta Buna!


Cornuletele cu sunca si cascaval se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce