Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar. Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca. Se aduga oul, uleiul, sarea si re
Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar.
Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca.
Se aduga oul, uleiul, sarea si restul de lapte si am dat drumul la robot (bine inteles ca se paote framanta si cu mana).
Am lasat vreo jumatate de ora la crescut (poate chiar ceva mai putin).
Am impartit aluatul in 3. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul.
Am taiat foaia ca si in imagine alaturata. Am pus sunca peste. In a 2- a tava am umplut cornuletele cu branza afumata cu bucatele de sunca inauntru. Am rolat cornuletul.
Se aseaza in tava si se ung (cu pensula) cu ou batut cu putina apa.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc , dupa plac!
Sunt bune si calde si reci. Daca nu se consuma intr-o zi/doua, se pot pastra in punga (dupa ce se racesc), pentru a ramane moi.
Nu se intaresc nici asa, dar o alta consistenta mai crocanta.
Pofta buna!
Reteta Cornulete cu sunca si branza afumata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu sunca: Rulada cu sunca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost....
Ciorba de potroaceReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii