Cornulete cu sunca si branza afumata

Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar. Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca. Se aduga oul, uleiul, sarea si re

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu sunca si branza afumata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 350 g faina
  • 20-25 g drojdie
  • 5 linguri ulei
  • 150 ml lapte(aprox.)
  • 1 ou
  • putin zahar
  • sare dupa gust- eu am pus o lingurita
  • 1 ou batut
  • amestecat cu ceva apa
  • pentru uns cornuletele
  • umplutura: sunca
  • branza afumata

Mod de preparare

Am frecat drojdia cu o parte din cantitatea de lapte caldut si zahar.

Am turnat-o peste faina, am lasat sa creasca.

Se aduga oul, uleiul, sarea si restul de lapte si am dat drumul la robot (bine inteles ca se paote framanta si cu mana).

Am lasat vreo jumatate de ora la crescut (poate chiar ceva mai putin).

Am impartit aluatul in 3. Fiecare bila am intins-o cu sucitorul.

Am taiat foaia ca si in imagine alaturata. Am pus sunca peste. In a 2- a tava am umplut cornuletele cu branza afumata cu bucatele de sunca inauntru. Am rolat cornuletul.

Se aseaza in tava si se ung (cu pensula) cu ou batut cu putina apa.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc , dupa plac!
Sunt bune si calde si reci. Daca nu se consuma intr-o zi/doua, se pot pastra in punga (dupa ce se racesc), pentru a ramane moi.

Nu se intaresc nici asa, dar o alta consistenta mai crocanta.

Pofta buna!

Reteta Cornulete cu sunca si branza afumata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu sunca: Rulada cu sunca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Ciorba de potroace
Bucataras.RO

Ciorba de potroace

Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost....

Ciorba de potroace
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce