Coltunasi umpluti cu spanac si maduva

In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se toaca pana devine fin. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura: Bicarbonat de sodiu
  • spanac
  • 40 g faina
  • lapte
  • aprox. 250 g de unt
  • maduva
  • cascaval ras
  • sare si piper
  • Pentru aluat: 500 g faina nu prea fina
  • 200g unt
  • 200 ml apa rece
  • jumatate de lingura de sare

Mod de preparare

In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se toaca pana devine fin. Se topesc 120 g de unt, se adauga 40 g de faina si se amesteca cam 3 minute. Se lungeste cu lapte fierbinte si se fierbe. Se adauga spanacul si maduva prajita in aproximativ 130g de unt. Se amesteca cu cascaval ras, sare si piper.

Intre timp se prepara si aluatul: faina se framanta cu 200 de g de unt topit deasupra aburilor. Se adauga 200 ml de apa rece, jumatate de lingura de supa de sare si se face un aluat care se lasa sa stea 30 de minute inainte de umplere. Aluatul se intinde si se taie din el forme triunghiulare. Fiecare bucata se unge cu unt topit si se pune pe ea o lingura de umplutura, preparat in prealabil. Cele trei colturi al triunghiurilor se ridica si se lipesc cu ajutorul degetelor, apoi se aseaza in tava de copt. Deasupra se stropeste cu unt topit.

Se coace in cuptor preincalzit la foc mediu si se serveste cald.
Alte retete simple recomandate

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cirese
1
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
3
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
5
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia