Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea va

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Burek cu branza sarata

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • Umplutura:
  • 1 kilogram de branza usor sarata - adica un amestec de branza proaspata de vaci cu telemea sarata
  • sau doar branza de vaci pe care o sarati atat cat va place
  • 5 oua medii sau 4 mai mari
  • 200 de grame de smantana
  • Pe deasupra:
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 100 de grame de smantana
  • 1 ou

Mod de preparare

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vartoasa mai adaugati smantana sau un ou. In tava unsa bine cu ulei se aseaza 2-3 foi. Cea de deasupra se unge usor cu ulei. Se pune un strat de umplutura cat sa acopere foaia bine, cam de 3 mm. grosime. Se continua la fel, alternand cate 2-3 foi cu compozitia de branza, pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura (depinde si de dimensiunii tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Se pensuleaza usor cu ulei suprafata. Cu un cutit bine ascutit, se taie in portii dimensionate dupa pofta degustatorilor. Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se inunda suprafata burekului cu aceasta compozitie fluida. Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Se taie, urmarind taieturile facute anterior.


Se poate servi cu un iaurt alaturi.
Sursa acestei retete este siteul Retetecalamama.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia