Bagels

Daca v-ati plictisit de sandvisurile obisnuite cu paine feliata, o sa va invat azi cum sa faceti Bagels. Adica niste covrigi mai grosi ... care merg de minune cu somon, crema de branza, sau chiar nutella.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 370 g de faina
  • 25 g de zahar
  • 50 g de unt la temperatura camerei
  • 225 ml de lapte caldut
  • 14 g de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou separat in albus si galbenus
  • 1 lingura exta de lapte
  • seminte de susan si mac

Mod de preparare

Incinge laptele si apoi toarna-l intr-un bol incapator. Adauga untul si zaharul si lasa-l acolo pana ce laptele devine usor caldut. Dizolva drojdia in compozitie si las-o cca 15 min la caldura pana ce vei observa bule deasupra. Bate albusul de ou putin cat sa se dezlege si adauga-l peste. Amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator si toarna compozitia deasupra, in timp ce amesteci usor cu mana. Muta aluatul pe blatul de lucru si mai framanta cca 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic.


Lasa la cald intr-un bol acoperit cu folie de plastic cam o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Cand a crescut, ia aluatul si preseaza-l pentru a elimina aerul din interior. Intinde-l pe blatul de lucru intr-un rulou si taie-l in 8 daca vrei bageli mai mari, sau in 16 daca vrei mai mici. Modeleaza-le in niste bile si fa o gaura in centrul fiecaruia.


Pune bagelii in 2 tavi cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca, acoperiti cu o carpa, pentru cca 15-30 min.


Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/IQmIZFTd1do

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia