Tort cu ciocolata si vin

Tortul cu ciocolata si vin este delicios. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de zahar, ciocolata, unt, vin rosu, faina, praf de copt si oua.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata si vin

Ingrediente

  • 300 gr de zahar
  • 70 gr de ciocolata fondenta sau cacao
  • 200 gr de unt
  • 1 pahar de plastic de vin rosu (170 gr)
  • 150 gr faina 00
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 ouà

Mod de preparare

Tortul cu ciocolata si vin este delicios. Pentru a prepara acest tort amesteci manual untul la temperatura camerei cu cacao,zaharul pana devine o crema spumoasa dupa care adaugi vinul putin cate putin.Toata compozitia o pui intr-o craticiora pe foc(la foc mic) pana se dizolva complet untul dar nu trebuie sa fiarba.Iti opresti separat un pahar din aceasta compozitie.
Restul,dupa ce s-a mai racit se incorporeaza cu ouale unul cate unul amestecand cu telul.Adaugi faina cernuta cu praful de copt.Compozitia se pune intr-o forma de tort(asa cum am facut eu)sau intr-o tortiera in forma de inima(cu diametrul de 26cm).
Se coace la cuptorul incalzit la 170°C timp de 35'.In primele 20 min nu se deschide cuptorul pentru ca se lasa compozitia.
Dupa ce se raceste se toarna deasupra paharul de crema pus deoparte din timp.
Este o reteta usoara care va lasa invitatii cu gura cascata pentru ca secretul din reteta este vinul..
Sfatuiesc ca toate ingredientele sa fie scoase din timp iar faina sa fie cernuta impreuna cu praful de copt.
Dupa placere pe deasupra se poate face o crema de ciocolata alba care va da contrastul acela minunat(eu nu am vrut sa fac)
Pofta buna si incercati reteta mea!!!


Tortul cu ciocolata si vin se poate servi alaturi de o lingura de frisca amestecata cu biscuiti pisati sau migdale pisate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Bucataras.RO

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde

Fetelor mele le plac foarte mult waffele. Se pregătesc ușor, din ingrediente aflate la îndemâna oricui. Pot fi...

Aperitiv waffle cu cascaval si ceapa verde
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce